Sir, jogurt, ren i iseckan vlašac sjediniti u činijici, začiniti, dobro promešati i pripremiti sos. Na zagrejanom ulju grilovati dimljene filete pastrmke. Servirati filete pastrmke na tanjir uz ranije obaren krompir i preliti pikantnim sosom.
Količina natrijuma u samo jednoj porciji ovog obroka, veća je od ukupno preporučene količine za ceo dan. Kako prevelika količina soli tj. natrijuma u hrani može da kod osetljivih osoba dovede do povećanja krvnog pritiska, osobama sa hipertenzijom se ovo jelo ne preporučuje.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 2755 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 1377.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 4 g