Na filet dimljene pastrmke staviti polovinu banane, preklopiti drugim filetom i uvezati kuhinjskim koncem. Na zagrejanom maslinovom ulju ispeći pripremljene filete. Preostale polovine banana kratko zapeći u tiganju kao i kolutove pomorandže. Skinuti kuhinjski konac sa pastrmke i preliti limunovim sokom. Servirati na tanjir uz banane i pomorandže i posuti narom
Postoje dva postupka dimljenja pastrmke, topli i hladni, a obe varijante su dostupne tokom cele godine u dobro snabdevenim supermarketima. U dimljenoj pastrmci visok sadržaj soli je značajan za postupak konzervisanja i očuvanja kvaliteta.
Porcija za odraslu osobu - 335 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 2950 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 74 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 167.5 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 1475 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g