Na delu maslinovog ulja izgrilovati dimljenu pastrmku (ribu grilovati oko 1 minut sa svake strane). Iseckan crni luk prodinstati na preostalom ulju. Dodati malo vode, mlevenu crvenu papriku i narendan bareni krompir. Začiniti, promešati i dodati peršunov list. Na tanjir servirati dimljenu pastrmku i prilog od restovanog krompira. Uz glavno jelo poslužiti i raženi hleb.
Dimljena pastrmka je veoma cenjena zbog svoje delikatne strukture, ukusa i mirisa. Međutim, zbog tehnologije pripreme koja podrazumeva usoljavanje, a potom dimljenje ribe, dimljena pastrmka sadrži veliku količinu natrijuma, koji dovodi do porasta krvnog pritiska.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 3830 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 1915 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 5 g