Na otopljenom puteru i ulju propržiti tikvice. Dodati iseckan beli luk i na kockice isečene masline i zaliti belim vinom. Dodati ranije obarenu testeninu, indijski orah i začiniti. Na kraju, pre serviranja, dodati rukolu i promešati. Na serviranu testeninu narendati parmezan.
Pored toga što je dobar izvor minerala i vitamina, indijski orah sadrži i dosta masnoća, što se uočava i u procentualnoj zastupljenosti masnoća u ovom obroku. Imajući u vidu da je sadržaj i ukupnih i zasićenih masti iznad preporučenih granica ovaj obrok je namenjen pre svega zdravim, fizički aktivnim osobama.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1.5 g