Piletinu posoliti i pobiberiti, a zatim kratko ispeći u gril tiganju. U podmazanu vatrostalnu činiju poređati klobuke šampinjona, izgrilovanu piletinu i iseckanu slaninu. Preliti sokom od paradajza i posuti parmezanom. Zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 20-ak minuta. Parma piletinu poslužiti uz krišku crnog hleba.
Parmezan je jedan od najpoznatijih sireva iz porodice tvrdih sireva zrnaste strukture. Parmezan dolazi iz Parme i pokrajine Emilia. Može biti star i 3 do 4 godine a starenjem osim na ukusu dobija i na ceni.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1505 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 108 mg
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 38 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 752.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 2.5 g