Na zagrejano maslinovo ulju staviti obarenu hobotnicu i kratko peći sa obe strane dok ne porumeni. Posoliti, pobiberiti, dodati čeri paradajz i kratko izgrilovati zajedno sa hobotnicom. Preliti belim vinom i kuvati par minuta dok alkohol ne ispari. Na tanjir servirati testeninu začinjenu začinskim travama: mentom, žalfijom i majčinom dušicom i preko staviti hobotnicu i čeri paradajz.
Za pripremu morskih specijaliteta možete koristiti sveže ili smrznute namirnice. Neophodno je da prilikom kupovine obratite pažnju na svežinu hobotnice. Sveža hobotnica ima čvrsto meso, koža mora biti vlažna i bez sluzi. Meso ženki je ukusnije a prilikom pripreme treba znati da se sveža hobotnica kuva duplo više vremena od smrznute.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 82 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 41 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 1.5 g