Crveni luk iseckati, propržiti na zagrejanom ulju, dodati beli luk, paradajz pelat, sok od paradajza i belo vino. Promešati, začiniti dodatkom za jelo, bosiljkom i čili sosom. Posuti sa polovinom parmezana, dodati ranije obarene njoke, promešati i kuvati 5 minuta. Servirati na tanjir i posuti ostatkom parmezana.
Njoke se najčešće svrstavaju među testenine, međutim, to tradicionalno italijansko jelo ima svoje brojne varijetete. Može se pripremiti od krompira, durum pšenice, brašna, sira, pa čak i od starog hleba. Kako se testo priprema kao sveže, sa većim sadržajem vode, kuva se veoma kratko, da se ne bi raskuvalo.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 66 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 16.5 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 3.5 g