U vatrostalnu činiju poređati ranije obarene mlade krompire, posuti dodatkom za jelo i preliti sa malo ulja. Pileće meso iseći na trake, poređati između krompira i posuti listovima bosiljka i majčine dušice. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 35 minuta. Ostatak ulja sipati u tiganj, zagrejati i grilovati bukovače i čeri paradajz. Gotov krompir i meso servirati na tanjir uz gljive i paradajz. Ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 2.5 g