Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati pileće belo meso i šampinjone isečene na četvrtine. Kada meso i šampinjoni omekšaju, dodati prethodno obarene makarone i začiniti. Gotove makarone posuti sitno seckanim peršunovim listom i poslužiti.
Piletina je veoma zdrava hrana – ima visok sadržaj belančevina, malo ugljenih hidrata i masnoća,
te se brzo vari. Nezaobilazna je namirnica u svim dijetama i posebnim režimima ishrane.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 525 kcal
Natrijum - 78 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal
Natrijum - 39 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 2 g