Toggle Navigation

 

Makarone sa piletinom na maslinovom ulju

Šampinjoni odlično podnose zamrzavanje, pa možete kupiti veću količinu, iseckati ih, posoliti i prodinstati na ulju. Kada se ohlade, spakujte ih u plastične posude i zamrznite. Ovako pripremljeni šampinjoni mogu se čuvati šest meseci, a pre upotrebe moraju se još malo prodinstati.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom maslinovom ulju dinstati pileće belo meso i šampinjone isečene na četvrtine. Kada meso i šampinjoni omekšaju, dodati prethodno obarene makarone i začiniti. Gotove makarone posuti sitno seckanim peršunovim listom i poslužiti.
Piletina je veoma zdrava hrana – ima visok sadržaj belančevina, malo ugljenih hidrata i masnoća,
te se brzo vari. Nezaobilazna je namirnica u svim dijetama i posebnim režimima ishrane.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 525 kcal

Natrijum - 78 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 58 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 65 g

Ugljeni hidrati (%) - 51 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal

Natrijum - 39 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 6.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 29 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 32.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 200 g šampinjona
    • 3 kašike maslinovog ulja
    • biber
    • bosiljak
    • origano
    • peršunov list
    • 350 g makarona