Crni luk, masline, crvenu i zelenu papriku i pomorandžu sitno iseckati i sve dobro promešati. Paradajz oguliti, semenke odstraniti i iseći na kocke. Plodove mora kratko prokuvati, ocediti i ohladiti pod mlazom hladne vode. Sjediniti plodove mora sa povrćem i dodati maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk I bosiljak, te promešati. Koktel poslužiti sa crnim hlebom.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 955 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 152 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 477.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 3.5 g