Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati sitno seckani beli luk i plodove mora i još malo pržiti. Pripremljenu masu urolati u skuvano testo za kanelone. Naslagati u odgovarajuću posudu, preliti biljnom pavlakom i sokom od paradajza. Posuti narendanom mocarelom i peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 180*C. Gotove kanelone sa plodovima mora posuti peršunom I poslužiti.
Veoma je važno da školjke i plodovi mora budu potpuno sveži. Ukoliko niste u mogućnosti da ih kupite sveže, možete kupiti očišćene i zamrznute plodove mora, što je mnogo jednostavnije i bezbednije za upotrebu.
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 485 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 136 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 152.5 g
Energetska vrednost porcije - 242.5 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 68 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 1 g