Praziluk, tikvice, šargarepu i celer iseći na štapiće, a šampinjone na listiće. Povrće staviti da se dinsta na maslinovom ulju dok ne omekša. Dodati šampinjone, dinstati sa ostalim povrćem par minuta, dok ne ispari voda koju su ispustili. Povrće začiniti, preliti kečapom, posuti karijem i bosiljkom i prokrčkati par minuta. Servirati mešano povrće sa kariijem i poslužiti uz krišku kukuruznog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 475 kcal
Natrijum - 1600 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3.5 g