Na ulju propržiti belo pileće meso isečeno na kocke, dodati luk isečen konkase i kobasicu isečenu na kolutove. Zatim dodati papriku, kratko prodinstati, staviti paradajz i začiniti. Sve propržiti par minuta, dodati bareni pirinač i promešati. Servirati ljuti pilav na tanjir i poslužiti uz raženi hleb
Budite oprezni kada kuvate i rukujete svežom čili ili drugim vrstama veoma ljutih paprika. Najmoćniji sastojak paprike je alkaloid kapsaicin, koji u dodiru sa kožom, sluzokožom usne duplje ili očiju, izaziva snažan osećaj pečenja. U slučaju potrebe, kožu možete isprati obilnim količinama čiste vode ili hladnog, prokuvanog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1355 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 77 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 677.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 38.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4 g