Kuvani krompir i praziluk iseckati na kolutove, a obarene lignje na kockice. Sve sastojke sjediniti, posoliti i pobiberiti, te preliti maslinovim uljem i sokom od limuna. Dobro izmešati, te servirati na podlozi od zelene salate i dekorisati čeri paradajzom. Salatu poslužiti uz crni hleb.
Sveže lignje potrošite u roku od dva dana, a zamrznute koje ste prethodno odmrzli upotrebite isti dan.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 730 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 235 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 66 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 365 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 7 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 117.5 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 6 g