Povrće sitno iseckati, prodinstati na malo ulja, a zatim dodati vodu i dinstati dok povrće ne omekša, oko 20 minuta. Povrće ohladiti, usitniti i dodati na kockice isečen ražani hleb, jaja i brašno.
Umesiti i po potrebi dolivati mleko dok se ne umesi glatko testo. Posoliti, pobiberiti i oblikovati knedle.
Knedle kuvati u slanoj vodi i kad isplivaju na površinu, izvaditi ih iz šerpe i uvaljati u prezle propržene na malo ulja.
Servirati tople knedle i poslužiti uz napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 825 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 81 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 412.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 40.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 6.5 g