Brokoli iscepkati na cvetiće, staviti u ključalu vodu i bariti 2 minuta. U vodu u kojoj se brokoli bario dodati malo ulja, ostaviti da proključa a zatim staviti testo za lazanje i kratko prokuvati. Izvaditi testo i ocediti na pamučnoj krpi ili papirnim salvetama. Na zagrejanom ulju prodinstati crni i beli luk, dodati paradajz pelat i sok od paradajza, promešati i kuvati dok se sos ne zgusne. Brokoli staviti u činiju, dodati prezlu, parmezan, rendani trapist, mleko, začiniti muskatnim oraščićem, posoliti, pobiberiti i promešati. Staviti nadev od brokolija na testo, dodati masline, uviti kanelone i ređati u tepsiju. Kanelone preliti sosom od paradajza, posuti rendanim trapistom i semenkama i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 540 g
Energetska vrednost porcije - 830 kcal
Natrijum - 1067 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 72 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 95 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 270 g
Energetska vrednost porcije - 415 kcal
Natrijum - 533.5 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 36 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 47.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 4.5 g