Svež čeri paradajz poređati u tepsiju, staviti u rernu zagrejanu na 100*C i ostaviti oko 2 sata da se suši.
U ključali bujon staviti palentu, posoliti, pobiberiti, posuti sa malo origana, dodati malo putera i kajmak i skuvati uz stalno mešanje. Preostalim puterom premazati modle, sipati palentu i ostaviti da se ohladi.
Palentu servirati na tanjir, posuti mlevenim orasima, na vrh staviti malo kisele pavlake, dodati i sušeni čeri i na kraju dekorisati listićima svežeg origana.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 160 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 81 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 80 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 40.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 24.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 1 g