Na zagrejano ulje staviti isečeno i začinjeno jagnjeće meso. Dodati isečen crni luk, beli luk i začiniti crvenom mlevenom paprikom. Promešati, naliti vodom i ostaviti da se kuva dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati i grašak i kuvati sve zajedno još 10-ak minuta. Servirati jagnjetinu u grašku na tanjir i poslužiti toplu.
Savremenim tehnološkim postupcima dubokog rashlađivanja može se u potpunosti sačuvati hranljivi i vitaminski sastav graška. Prilikom pripreme je važno da se zamrznut grašak termički obradi bez prethodnog odmrzavanja, čime se čuva, ne samo njegova lepa zelena boja, već i njegova nutritivna vrednost.
Porcija za odraslu osobu - 315 g
Energetska vrednost porcije - 415 kcal
Natrijum - 220 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 39 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 157.5 g
Energetska vrednost porcije - 207.5 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 3 g