Crni luk i papriku iseći na kocke, a belo meso sitno iseckati. Na ulju propržiti crni luk, seckanu šargarepu i papriku, pa dodati pileće belo meso i pržiti 10 minuta. Kada meso omekša, dodati pirinač, začine i kari. Naliti bujonom (pilećom supom), kuvati još 10 minuta, te povremeno mešati. Skloniti sa ringle, staviti poklopac i ostaviti da odstoji kako bi pirinač upio svu tečnost. Pilav servirati sa integralnim hlebom.
Kari je indijska mešavina mlevenih začina različitog sastava I ukusa koji se dodaju prilikom pripreme jela od povrća ili jela od ribe ili mesa. Osnovni sastojci su začini korijander, kumin, kurkuma i biber. U zavisnosti od sastojaka i njihovih količinskih odnosa može biti blag, ljut i veoma ljut.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 98 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3.5 g