Toggle Navigation

 

Grilovana krilca na zelenoj salati

Rukola je jednogodišnja zeljasta biljka iz familije Brasiccaeae (kupusnjača). Najčešće se koristi kao salata ili dodatak mešanim salatama za poboljšanje arome i ukusa. Najčešće se koristi kao salata u mediteranskom području, pripremljena sa maslinovim uljem, sirćetom, parmezanom i mozzarela sirom.

Plativoo
Priprema

U činiju staviti deo maslinovog ulja, med, ruzmarin, kečap i čili sos, promešati i napraviti marinadu. Krilca posoliti i pobiberiti, preliti pripremljenom marinadom i ostaviti da odstoje oko sat vremena. Zelenu salatu i rukolu iscepkati, staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, preliti preostalim maslinovim uljem i sokom od limuna, promešati i servirati na tanjir. Krilca ispeći na zagrejanom ulju, servirati preko salate i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 435 kcal

Natrijum - 543 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 114 mg

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 42 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal

Natrijum - 271.5 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 57 mg

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g pilećih krilaca
    • 1 glavica zelene salate
    • 30 g rukole
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • ruzmarin
    • so
    • biber
    • 30 g meda
    • 50 g kečapa
    • čili sos
    • 1 limun