Na zagrejanom ulju propržiti piletinu isečenu na kocke, dodati gambore i iseckan suvi vrat. Naliti sokom od paradajza, začiniti i kuvati 15-ak minuta. Dodati pavlaku za kuvanje , promešati i preliti ranije obarenu testeninu (fusile), posuti parmezanom i poslužiti
Sadržaj belančevina i masti u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti. Međutim, pažljivo kombinovanje obroka u toku dana omogućiće vam i da dnevni unos belančevina, masti i ugljenih hidrata bude u granicama poželjnih vrednosti i da uživate u ovom jelu.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 1110 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 135 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 555 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 67.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 1 g