Na zagrejanom ulju propržiti kobasicu isečenu na kolutove i izvaditi se strane. Na istom ulju propržiti iseckan crni luk i slaninu. Zaliti sa malo vode, dodati začine, iseckan sušeni paradajz, krompir isečen na kolutove i peršunov list. Vratiti kobasicu i kratko prodinstati. Servirati na tanjir uz ražani hleb.
U ovom obroku je udeo masnoća i belančevina u energetskoj vrednosti porcije neznatno iznad preporučenih vrednosti. Ukoliko nemate zdravstvenih tegoba koje zahtevaju ograničenje unosa masti ili belančevina povremeno možete uživati u ukusu ovog jela.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1590 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 31 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 74 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 795 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 15.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 5 g