U činiju staviti dižon senf, so, mleveni beli biber, maslinovo ulje i ruzmarin, promešati i u marinadu staviti isečen biftek. Biftek marinirati najmanje sat vremena.
Palentu skuvati u bujonu uz neprekidno mešanje da se ne bi stvorile grudvice.
Biftek peći po 2-3 minuta sa svake strane.
Dižon biftek servirati uz prilog od palente.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 605 kcal
Natrijum - 421 mg
Masti - 44 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 114 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 302.5 kcal
Natrijum - 210.5 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 57 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 2.5 %
Vlakna - 0 g