Praziluk sitno iseći i staviti u veću činiju. Dodati zelenu salatu isečenu na listiće, iseckan crveni i beli kupus, kao i sve ostalo narendano povrće. Salatu posoliti, preliti maslinovim uljem, sokom od limuna i posuti peršunom. Sve dobro promešati. Servirati salatu na tanjir, posuti susamom i poslužiti uz krišku kukuruznog hleba.
Ovaj obrok se odlikuje obiljem dijetnih vlakana, niskim sadržajem holesterola i ukupnim masnoćama iznad preporučenih vrednosti. Kako masnoće potiču iz maslinovog ulja, to je količina zasićenih masnih kiselina u preporučenim granicama. Ukoliko u toku pripreme salate stavite malo manje ulja, dobićete uravnotežen obrok, u kojem slobodno možete da uživate kad god poželite.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 585 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 292.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 10 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 5 g