Batake oprati, osušiti i začiniti. Na delu ulja zapeći začinjene batake sa svih strana. Dodati masline, naliti bujonom i kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pri kraju kuvanja dodati konjak. Na preostalom ulju i puteru izdinstati šampinjone. Dodati susam i naseckan peršunov list. Servirati batake sa maslinama uz šampinjone sa susamom.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 1208 mg
Masti - 39 g
Masti (%) - 64 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 128 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 604 mg
Masti - 19.5 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 64 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 5.5 %
Vlakna - 2.5 g