Napraviti ražnjiće od krompira, kolutova tikvica i kocki paprika. Ražnjiće grilovati na jednoj polovini zagrejanog putera i začiniti. U tiganju otopiti ostatak putera, dodati iseckanu mirođiju i brašno. Kratko upržiti, naliti mlekom, začiniti i kuvati dok se sos ne zgusne. Servirati na tanjir gotove ražnjiće sa pršutom i sosom od mirođije. Poslužiti uz integralni hleb.
S obzirom na to da pršuta sadrži značajnu količinu soli na čiju količinu nije moguće uticati, potrebno je posebnu pažnju obratiti na dodavanje soli tokom pripreme jela, kako ukupni dnevni unos natrijuma ne bi bio veći od preporučenih 2400 mg.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 1490 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 745 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 18.5 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 4 g