Na zagrejano ulje staviti naseckani crni luk i lagano prodinstati par minuta.
Dodati šampinjone isečene na četvrtine, senf, naliti vodom i kuvati par minutra dok tečnost ne ispari.
Razmutiti brašno sa malo mleka.
Preostalo mleko sipati u šampinjone i kada proključa, staviti razmućeno brašno, promešati i kuvati sos dok se ne zgusne.
Sos od pečuraka i senfa sipati u sosijeru i poslužiti uz grilovano povrće ili meso.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 181 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 35 kcal
Natrijum - 90.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 0.5 g