U blender staviti listove celera i beli luk i kratko ispasirati.
Sipati jogurt, dodati začine i još malo pasirati, dok se ne dobije ujednačena masa.
Naliti sos u sosijeru i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 33 %
Masti - 0 g
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Natrijum - 187 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 25 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Masti - 0 g
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Natrijum - 93.5 mg
Vlakna - 1 g