Oprati listove zelene salate i deo iseckati i staviti u činiju, a ostatak poređati na tanjir. Papriku, praziluk i crveni luk sitno iseckati i dodati u činiju sa zelenom salatom. Dodati i kukuruz šećerac i potom promešati sve sastojke. Posoliti, pobiberiti i preliti jogurtom. Salatu servirati u tanjir preko listova zelene salate i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Kukuruz šećerac ili slatki kukuruz poseban je delikates koji može biti sastojak mnogih jela, najčešće salata uz ostalo kuvano povrće. Koristi se svež, kuvan ili konzervisan. Potrebno ga je kuvati u neslanoj vodi desetak minuta, a gotov je kada se zrno može lako preseći pomoću viljuške.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 2.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 5 g