Tikvice preseći na pola i izdubiti sredinu. Pomešati maslinovo ulje i sitno iseckan beli luk i premazati tikvice.
Napuniti tikvice čeri paradajzom i staviti u rernu zagrejanu na 180°C na 15 minuta da se zapeku.
Izvaditi iz rerne, posoliti, pobiberiti, poređati kolutove mocarele i vratiti u rernu da se još malo zagreju, dok se mocarela ne rastopi.
Servirati i dekorisati svežim bosiljkom.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 67 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 266 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 72.5 kcal
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 33.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Natrijum - 133 mg
Vlakna - 0.5 g