Tikvice iseći na kolutove i izgrilovati na zagrejanom ulju.
U dublju činiju staviti sir, narendan dimljeni sir, ajvar, sitno iseckan peršun, beli luk i ljutu papričicu, posoliti, pobiberiti i promešati.
Urnebes salatu servirati na grilovane tikvice i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 72 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 46 mg
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 839 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 23 mg
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Natrijum - 419.5 mg
Vlakna - 0.5 g