Na maslinovom ulju propržiti sitno isečen crni luk, dodati beli luk iseckan na listiće, naliti sa malo vode i propržiti. Dodati paradajz pelat, sok od paradajza, začiniti i kuvati 10 minuta. Pripremljenom sosom preliti testeninu i posuti sitno sečenim peršunovim listom.
Ovaj obrok potiče iz bogate riznice mediteranske kuhinje, što se može prepoznati već na osnovu liste namirnica neophodnih za njegovu pripremu. Iako sadrži nešto veću količinu masnoća, poreklom iz maslinovog ulja, dominiraju mononezasićene masne kiseline koje imaju zaštitni efekat na kardiovaskularni sistem
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 250 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 2 g