Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečen crni luk, dodati beli luk i tikvice isečene na kockice, promešati i preliti bujonom.
Kuvati 15 minuta, a zatim dodati isečeni paradajz i začiniti. Čorbicu kuvati dok ne provri.
Servirati tikvice u bujonu, posuti seckanom mirođijom i poslužiti uz krišku integralnog hleba.
Bujon je bistra, proceđena supa koja može biti od povrća, kokošija, goveđa, pileća ili riblja. Bujon se često koristi za spremanje sosova, preliva ili drugih jela. Prilikom pripreme, bujon ne treba soliti, jer se svakako soli glavno jelo. Uvek imajte u zamrzivaču plastičnu činiju sa zamrznutom supom jer će vam to znatno skratiti vreme pripreme obroka.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 560 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 280 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 4.5 g