Tikvice iseći na deblje kolutove i kratko ih zapeći sa obe strane u zagrejanom tiganju. Tikvice poređati u tepsiju. Zagrejati ulje, staviti iseckan crni i beli luk, kratko propržiti a zatim dodati mleveno meso. Dinstati par minuta, dodati razmućen paradajz pire i 2/3 količine parmezana, promešati i napuniti tikvice. Posuti preostalim parmezanom i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 180*C
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 639 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 68 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 319.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 1 g