Zagrejati ulje, dodati iseckan crni luk i šargarepu i dinstati oko 5 minuta. Dodati iseckan beli luk, kratko propržiti, preliti bujonom i kuvati 10-ak minuta.
Zatim dodati bundevu i kokosovo mleko i kuvati još 10-ak minuta.
Izmikstati sastojke u blenderu, sipati u šerpu, posoliti i kuvati dok ne proključa. Sniziti temperaturu, dodati sok od limete, smeđi šećer i crvenu mlevenu papriku i promešati.
Supu od bundeve i kokosovog mleka dekorisati i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 165 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 82.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 2 g