U šerpu staviti riblji bujon i paradajz sok i ostaviti da proključa.
Dodati „zlatnu mešavinu“ povrća (kukuruz, šargarepa, grašak, zelen...) i ribu isečenu na kocke.
Začiniti i kuvati 10-ak minuta.
Čorbu servirati na tanjir i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Ukoliko se odlučite da za pripremu ovog jela koristite svežu ribu, prilikom kupovine obratite pažnju na čvrstoću tkiva ribe, kao i na sluz na koži ribe koja mora da bude prozirna. Oči ribe trebaju biti bistre i izbočene, a miris ugodan. Kupljenu ribu možete čuvati u frižideru na temperaturi do +4 °C, ali ne duže od jednoga dana
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 1140 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 570 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 2.5 g