Dobro oceđen bareni karfiol usitniti viljuškom u činiji.
Peršun sitno iseckati i dodati u činiju. Promešati, dodati preostale sastojke, stim da se brašno dodaje po potrebi dok masa na postane kompaktna i ne previše gusta.
Ako se doda previše brašna šnicle će biti tvrde.
Od smese napraviti šnicle i pržiti ih na vrelom ulju.
Gotove karfiol šnicle ređati na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Servirati i posuti rendanim trapistom.
recept by Olivera
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 98 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Natrijum - 49 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 1.5 g