Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca ulupati u čvrst šne, a u žumanca dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, mleko i malo soli. Umutiti sastojke, a zatim postepeno dodavati šne uz lagano mešanje varjačom.
Smesu razliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko 15 minuta. Koru izvaditi iz rerne, staviti na vlažnu pamučnu krpu, uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme pripremiti fil: u činiju staviti puter od bundeve, rendani trapist i prašku šunku, dodati i kiselu pavlaku (deo pavlake ostaviti za premazivanje) i dobro promešati sastojke.
Razviti rolat, premazati filom i ponovo uviti u rolat. Premazati preostalom kiselom pavlakom, posuti susamom i do serviranja ostaviti na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 20 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 213 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35.5 mg
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 106.5 mg
Vlakna - 0 g