Toggle Navigation

 

Slane korpice punjene tunjevinom

Osim što je bogata omega-3 masnim kiselinama i vitaminima B kompleksa, tunjevina sadrži i magnezijum, kalijum i selen.

Plativoo
Priprema

U blender staviti tunjevinu, maragarin i majonez i ispasirati.

Praziluk i kiseli krastavac sitno iseckati, dodati u ispasiranu tunjevinu, posoliti, pobiberiti i promešati.

Napuniti slane korpice i dekorisati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 6 g

Masti (%) - 60 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 22 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Natrijum - 157 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 45 kcal

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 3 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 11 mg

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 78.5 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 180 g tunjevine
    • 100 g praziluka
    • 30 g margarina
    • 30 g majoneza
    • so,
    • biber
    • 1 kiseli krastavac
    • 12 korpica od testa