Sitan sir staviti u činiju, začiniti dodatkom za jelo i peršunom, promešati i pripremiti namaz.
Premazati list praške šunke namazom, staviti pečenu papriku i list barene blitve i urolovati.
Rolnicu preseći na pola i servirati na tanjir.
Poslužiti šarene rolnice kao hladno predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 749 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 60 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Natrijum - 374.5 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 0.5 g