Koru pripremiti tako što se belanca i žumanca odvoje u dve posude. Belanca umutiti u čvrst sneg, a u žumanca dodati brašno, prašak za pecivo, pavlaku i so. Umutiti dobro masu i sjediniti sa umućenim belancima, ali ne mikserom već varjačom. U pripremljenu tepsiju sipati smesu i staviti da se peče 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Prašku šunku, jaja i krastavce narendati i pomešati sa kajmakom. Pečenu i ohlađenu koru premazati pavlakom, rasporediti fil i preko narendati sir. Slanu tortu ohladiti, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 312 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 0 g
Broj osoba - 0
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 156 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Vlakna - 0 g
Broj osoba - 0