Crveni kupus iseći, staviti u činiju, posoliti, pobiberiti i ostaviti da malo odstoji.
Prašku šunku iseći na tračice, a šampinjone na listiće. Dodati u kupus, promešati, preliti razmućenom kiselom pavlakom, ponovo promešati i narendati trapist.
Salatu promešati, servirati na tanjir i posuti seckanim peršunom.
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 51 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 542 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 25.5 mg
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Natrijum - 271 mg
Vlakna - 1.5 g