Kupus sitno iseći, začiniti ga uljem i posoliti.
Paprike sitno iseckati i pomešati sa pečurkama sečenim na listiće.
Sjediniti kupus i šampinjone, pa preliti jabukovim sirćetom.
Salatu dekorisati i poslužiti uz integralni hleb.
Ljute papričice, feferoni i čili su različito ljute varijante paprika kojom se začinjavaju mnoga jela od mesa, ribe, povrća i sira.
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 12 g
Šećer - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 142.5 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 6 g
Šećer - 7.5 g