U činiju staviti zelenu i žutu boraniju, dodati iseckane rotkvice, mladi beli i crni luk i čeri paradajz.
Povrće posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i sokom od limuna i promešati.
Salatu servirati ohlađenu.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 15 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Natrijum - 352 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 50 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Natrijum - 176 mg
Vlakna - 2 g