Pomešati med i senf, posoliti, pobiberiti, dodati vinsko sirće i susamovo ulje, promešati i pripremiti preliv.
Iscepkati zelenu salatu, pomešati sa rukolom i staviti u činiju.
Preliti salate prelivom, dodati orahe i dobro promešati.
Salatu sa orasima servirati kao samostalan obrok.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 405 kcal
Natrijum - 258 mg
Masti - 35 g
Masti (%) - 76 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 202.5 kcal
Natrijum - 129 mg
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 2 g