Pomešati u činiji tunjevinu, sitno iseckan crveni luk, sušeni paradajz, rukolu i iseckanu zelenu salatu.
Salatu servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb i sok od grejpfruta.
Tunjevina je najčešće konzumirana morska riba, zahvaljujući, pre svega, popularnosti konzervisane tunjevine. Svežu tunjevinu češće u ishrani koriste priobalni narodi, dok svi ostali u ishrani pretežno koriste na različite načine konzervisano meso tune. Sušeni paradajz ovom jelu daje mediteransku notu.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1030 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 29 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 78 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 515 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 14.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 4 g