Paradajz, crveni luk i krastavac iseći na kolutove, pa ređati naizmenično jedno preko drugog tako da paradajz ostane na vrhu.
Svaki red povrća posoliti, preliti maslinovim uljem i balzamikom.
Preko salate od paradajza staviti kockice fete, posuti bosiljkom i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 521 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 72 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 33 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 7 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 112.5 g
Energetska vrednost porcije - 100 kcal
Natrijum - 260.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 16.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 3.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 1 g