Toggle Navigation

 

Salata od krompira sa sardinama

Najjeftiniji i najbolji izvor omega-3 masnih kiselina u našim krajevima predstavljaju sardina i tunjevina. Uz crni i beli luk koji snižavaju povišeni krvni pritisak i nivo holesterola u krvi, ovaj obrok smanjuje rizik od ateroskleroze, moždanog ili srčanog udara.Krompir iseći na kolutove i staviti u dublju činiju. Dodati iseckan beli luk, tunjevinu, limunov sok, parmezan, majonez i iseckan peršunov list. Promešati i ostaviti u frižider da se ohladi pre služenja. 

Plativoo
Priprema

Krompir iseći na kolutove i staviti u dublju činiju.

Dodati iseckan beli luk, tunjevinu, limunov sok, parmezan, majonez i iseckan peršunov list.

Promešati i ostaviti u frižider da se ohladi pre služenja. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 340 kcal

Natrijum - 317 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 77 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 22 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Vlakna - 5 g

Šećer - 15 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Natrijum - 158.5 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 38.5 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 12.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Vlakna - 2.5 g

Šećer - 7.5 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 700 g barenog krompira u ljusci
    • 1 čen belog luka
    • 300 g konzervirane sardine
    • 1 limun
    • 40 g parmezana
    • 200 g majoneza
    • peršunov list
Ključne reči:
piknik krompir sardine limun parmezan