Toggle Navigation

 

Salata od grilovanog crvenog kupusa

Crveni kupus sadrži daleko više zaštitnih fitohemikalija nego običan kupus - sadržaj vitamina C je isti, a ipak je antioksidativno dejstvo crvenog kupusa 6-8 puta veće. 

Plativoo
Priprema

Crveni kupus iseći na manju parčad. Preliti sa malo ulja, promešati i izgrilovati. Ostaviti da se prohladi.

Zatim dodati preostalo ulje, seckan beli luk, začine, senf i balzamiko.

Promešati salatu i posuti rendanim parmezanom

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 264 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 76 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 7 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 132 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 3.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 glavica crvenog kupusa
    • 100 ml maslinovog ulja
    • 40 g balzamiko sirćeta
    • so
    • biber
    • 3 čena belog luka
    • 1 kašičica senfa
    • 50 g parmezana