Ispeći tikvice i ostaviti da se malo ohlade.
Od rikote, sušenog paradajza i dela semenki bundeve napraviti nadev.
Preko tikvica staviti list pršute, premazati nadevom, urolovati i servirati na tanjir.
U činiji pomešati puter od bundeve, kiselu pavlaku i semenke bundeve, preliti preko rolovanih tikvica i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 44 mg
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Natrijum - 737 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 170 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 368.5 mg
Vlakna - 1.5 g